טיפים חשובים להארכת חיי הסוללה

הארכת חיי הסוללה

ישנן דרכים שונות להארכת חיי הסוללה כמו למשל, השבתת התצוגה, הגבלת שדות הזנת טקסט, כיבוי חישת מגע והשבתת צליל. מלבד הטיפים הללו, ישנן גם דרכים נוספות  יותר לחסוך בסוללה, כמו סגירת כל האפליקציות שאינן בשימוש וסגירת אפליקציות שאינן חיוניות.

איך אפשר להאריך את חיי הסוללה במחשב?

ישנן מספר דרכים באמצעותן ניתן להאריך את חיי הסוללה וכעת נפרט את הדרכים השונות:

  • השבתת התצוגה - זה חוסך כמות משמעותית של חשמל שתוכל להשתמש בו לחיי סוללה ארוכים יותר. הרבה אנשים פשוט משאירים את המסכים שלהם דולקים בבהירות נמוכה יותר
  • הגבלת שדה הזנת טקסט - זוהי דרך קלה לחסוך בחשמל מכיוון שהיא מפחיתה עיבוד מיותר. כדי לעשות זאת  יש לעבור לתפריט ההגדרות ויש לשנות  את מספר התווים שאפשר להקליד.
  • כיבוי ה-Wi-Fi כאשר אינו בשימוש ויש לבדוק  אם יש מכשירים המחוברים לרשת כדי לנתק אותם.
  • יש להגדיר  את בהירות המסך לרמה נמוכה יותר מהגדרת ברירת המחדל. המסכים העדכניים ביותר צורכים לעתים קרובות יותר כוח סוללה מאשר מסכים ישנים יותר.
  • תכונות ניהול צריכת חשמל כמו "חיסכון בחשמל" יכולות לעזור עם זה, כמו גם הגדרות חיסכון בחשמל אחרות כמו "שנת מחשב" ומצב "חיסכון בסוללה".
  • כיבוי  מסך: אם אתם משתמשים במחשב נייד, אתם יכולים פשוט לסגור את המכסה לכמה שניות ולהפעיל אותו שוב. אם אתם משתמשים בשולחן עבודה, פשוט הקישו CTRL+ALT+DEL ולאחר מכן לחצו על "שולחן עבודה"
  • כבו מכשירים שאינם בשימוש: חשוב לכבות את כל המכשירים, כולל שומרי מסך ומכשירי רדיו שאינם בשימוש כעת

מהם ארבעת השלבים של חיי הסוללה?

סוללות הן אחד החלקים החשובים ביותר בכל מכשיר אלקטרוני. הן  מספקות  כוח למכשירים, במיוחד כשמדובר במחשבים. עם זאת, ישנם חסרונות בכל הנוגע לחיי סוללה שניתן להימנע מהם על ידי טעינתם.

רוב הסוללות נטענות באמצעות כבל חשמל או דרך יציאת USB שמחוברת לשקע בקיר אך לחלקן יש אפשרות נוספת - טעינה אלחוטית המאפשרת למשתמשים לטעון את הסוללות בזמן שהם מחברים את המכשיר.

ארבעת השלבים של חיי הסוללה הם:

  • טעינה
  • הובלת הסוללה למקום שבו היא תשמש
  • שימוש בסוללה כדי להפעיל מכשיר, כגון הטלוויזיה או הטלפון
  • טעינה חוזרת והחזרת הסוללה לאחסון

ארבעת השלבים החשובים ביותר בחיי הסוללה הם טעינה, פריקה, נפילת מתח והוצאת זרם. לשלבים אלו השפעות שונות על חיי הסוללה.

טעינה מוגדרת ככמות הכוח שנכנסת לסוללה. ככל שהטעינה גבוהה יותר, קיבולת הסוללה גבוהה יותר. פריקה היא כמות הכוח שיוצאת ממכשיר כשהוא במצב המתנה או שינה. נפילת מתח היא אינדיקטור לכמה זמן הסוללה יכולה להחזיק מעמד לפני שהיא מתרוקנת ולא מסוגלת לייצר מספיק חשמל כדי להיטען שוב. לבסוף, גרסת זרם מתייחסת לכמות הכוח שמכשיר אחד משתמש בזמן טעינת מכשיר אחר.

יש לכם תקלה במשרד או סוללה במחשב נייד תוכלו לבקר באתר של פרוטק טכנאי מחשבים בירושלים

איך לשמור על הסוללה במחשב?

ישנן דרכים רבות לאחסן את סוללות המחשב שלכם ולכל אחת מהן יתרונות וחסרונות משלה.

הדרך הטובה ביותר לאחסן סוללה למחשב נייד היא במיכל פלסטיק אטום, רצוי עשוי מתכת או פלסטיק. יש למלא את המיכל בחומר ייבוש שהוא חומר סופח מים ומונע חלודה. השתמשו בשקיות סיליקון אטומות עבור סוללות קטנות כגון שלבי מפתח לרכב או סוללות בגודל AAA. לבסוף, הימנעו מאחסון סוללות בקופסת פח העלולה לגרום לקורוזיה לאורך זמן.

כאשר אתם חושבים כיצד לאחסן את סוללות המחשב שלכם, חשוב לדעת איזה סוג סוללה יש לכם. ישנם סוגים שונים של סוללות, ואתה צריך לדעת מהי הדרך הטובה ביותר לאחסן אותן. יתרה מזאת, יש לאחסן את סוללות המחשב במקום יבש קריר, חשוך ואינו ממוקם ליד אש או ניצוצות. זה יבטיח שאין סכנת פיצוץ או נזק שריפה. סוללות ליתיום יון צריכות להיות מאוחסנות באריזה המקורית בתוך מיכל אחסון אטום כאשר אינן בשימוש. אותו דבר גם לגבי סוללות ניקל-קדמיום (NiCd) וניקל-מתכת-הידריד (NiMH). טמפרטורת האחסון המומלצת נעה סביב אפס מעלות צלזיוס (32 מעלות פרנהייט).

רגע לפני סיום

בכתבה הבאה הבאנו לפניכם טיפים חשובים להארכת חיי הסוללה במחשב. אם אתם רוצים לשמור על הסוללה לאורך זמן רב, ההמלצה היא לעקוב אחר הטיפים השונים לשמירה על הסוללה.

תפריט נגישות